Startsida

Välkommen till webbsidan som handlar om hundar som husdjur!

Här kan du läsa vilken stor betydelse hundar har för oss människor. Då inte bara som ett gosigt djur som du kan ha därhemma som en sällskapshund utan du kommer får läsa lite om vilken nytta det går att ha av hundar.

Du kommer bland annat läsa om:

  • Jakthundar
  • Kapplöpningshundar
  • Vakthundar
  • Tjänstehundar

Det gör att du kanske blir intresserad av att skaffa dig en egen hund och kanske skaffar dig ett jobb där du och din hund kan arbeta tillsammans eller på annat sätt att ha användning av din hund. För det skadar faktiskt inte att låta hunden få arbeta på ett eller annat sätt. Hundar mår nämligen bra av att få göra lite nytta!

Jakthund

Tycker du om att jaga i vanliga fall och trivs med att vara ute i skog och mark? Då är det perfekt för dig att skaffa dig en jakthund som hjälper dig att spåra, driva med mera olika typ av villebråd. Är du orolig för att bli av med hunden i skogen, behöver du inte vara rädd, för det finns speciella halsband med GPS som gör att du kan spåra din hund om den skulle komma på villovägar. Det finns speciella utbildningar du och din hund kan gå på för att din hund ska bli en bra jakthund.

Hundkapplöpningshund

Det är något speciellt med hundkapplöpningshundar. Att se hundarna springa efter en ”hare” för att försöka fånga den är mycket fascinerande. För hundar som springer hundkapplöpning är riktigt snabba och det gäller att helt enkelt komma först över mållinjen. Dessutom för att höja spänningen ännu mer går det att betta på hundar som springer hundrace. Bättre än så kan det knappast bli!

Vakthundar

Att ha en vakthund kan vara mycket bra, dels för att du som ägare blir varnad att någon kanske försöker ta sig in på din egendom men också finns hunden där för att skydda dig om det skulle behövas. Det du kanske inte visste är att det finns olika typer av vakthundar och det kan du läsa mer här på webbsidan.

Tjänstehundar

Bland tjänstehundar eller som de också kallas för, brukshundar, finns det åtskilliga typer av arbetsuppgifter för hundar. Det kan vara allt från att hjälpa en polis under tiden på sitt arbete till att spåra och nosa upp försvunna personer i rasmassor eller sprängmedel som blivit gömt för att skada människor.

Betydelsen av tjänstehundar är stor och de brukar delas upp i olika kategorier. Dels för att hunden arbetar offentligt, men också för att de är privata och hjälper till i vardagen för människor som har ett extra stort behov att få hjälp. Oavsett så arbetar inte dessa hundar jämt och ständigt utan de har också fritid. Då de kan koppla av med sin ägare och se på en film eller göra annat skoj med någon av familjemedlemmarna därhemma.

Slutord

Att använda dig av din hund till att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter eller ha nytta av hunden på annat vis, är riktigt spännande och framför allt mycket givande. Du lär aldrig behöva känna dig ensam och har alltid någon att prata med. Oavsett vad du har din hund till, antingen som sällskap eller som hjälpreda på jobbet eller i vardagen, så går det inte att komma från att hunden är människans bästa vän!